Палачинки от извара
Изварени палачинки в сладък или солен вариант.
Необходими продукти:
- 200 г извара
- 1 с.л. захар
- 1 яйце
- 3 с.л. брашно
- щипка сода
- масло
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето със захарта в купа. Можете да използвате миксер.
2. Добавете брашното и содата и разбъркайте отново.
3. Изварата намачкайте хубаво с вилица и добавете в сместа. Трябва да стане с консистенцията на гъсто кексово тесто. Ако е прекалено гъсто, добавете малко разтопено масло. Ако пък е рядко (малко вероятно), добавете още брашно.
4. Сгорещете на умерен огън тиган с незалепващо покритие.
5. Намазнете дъното с масло и сипете лъжица от сместа. Трябва да се оформи като малка дебела палачинка. Ако тиганът е по-голям, печете няколко на един път.
6. След като крайщата леко променят цвета си, обърнете от другата страна и допечете. Опитайте една палачинка, за да прецените нивото на готовност.
7. Поднесете с бяло сирене, доматен сос, колбас или в сладък вариант с домашно сладко или мед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ