Регистрация

Палачинка с шоколадова сърцевина

Палачинка с шоколадова сърцевина
Лесно   |   Порции 6-8 броя   |   Видяна: 922

Палачинка калцоне с шоколадова сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 5 с.л. брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 с.л. захар
  • шипка сол
  • щипка сода
  • 50 г масло
  • течен шоколад (размекнат)

Начин на приготвяне:

1. Рабийте яйцата със захарта. По првило се прави с тел, но можете да ползвате и миксер, ако не прекалявате с разбиването и скоростта.

2. Добавете млякото, брашното, солта и содата и бъркайте до получаването на гъсто кексово тесто. Тази смес трябва да е по-гъста от обикновеното тесто за палачинки.

3. Намазнете с масло тиган или плоча. Сипете 2/3 черпак от тестото в средата. Сега в средата на излятото тесто изсипете 1 с.л. течен шоколад. Залейте само шоколада с още от тестото - колкото да го покрие.

4. След като се изпече долната част, обърнете и сгответе и от рдугата страна. Поднесете топли, а при сервиране можете да разрежете през средата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта