Пай с праскови и бисквити
Домашен пай от извара със сметана, ванилия и плодове върху основа от бисквити с масло.
Необходими продукти:
- 2 големи сочни и свежи праскови или 3 праскови от компот
- 15 г желатин + 75 мл студена вода
- 250 г чаени бисквити
- 125 г масло
- 250 г извара
- 4-5 с.л. захар
- ванилия - есенция, екстракт, прах, захар - каквото имате
- 150-200 мл сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
1. Желатина разбъркайте със студената вода и оставете настрани.
2. Бисквитите смелете в чопър на трохи и добавете размекнатото масло. Разбийте отново.
3. Застелете дъното и отделно стените на форма за торта с диаметър 20-24 см. с падъщо дъно с хартия за печене. Прехвърлете 2/3 от бисквитените трохи и заравнете с дъното на чаша като оформите и 3-4 см. борд. Приберете в хладилник докато дойде време да продължите.
4. Прасковите нарежете на кубчета.
5. В купа разбийте сметаната на пяна. В друга купа разбийте изварата с ванилията и захарта. Добавете при изварата разтопения желатин - подгрейте го докъм 60 градуса. Разбийте отново.
6. Нежно прехвърлете сметаната в купата с изварата и с шпатула разбъркайте. Извадете формичката от хладилника и изсипете половината от белия крем в нея. След това поръсете кубчетата праскови и залейте с останалата част бял крем.
7. На финала поръсете с останалите трохи и върнете отново в хладилника. След 2 часа можете да махнете стените на формата и да се насладите на вкусен домашен прасковен пай.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ