Регистрация

Пай с праскови и бисквити

Пай с праскови и бисквити
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 565

Домашен пай от извара със сметана, ванилия и плодове върху основа от бисквити с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи сочни и свежи праскови или 3 праскови от компот
  • 15 г желатин + 75 мл студена вода
  • 250 г чаени бисквити
  • 125 г масло
  • 250 г извара
  • 4-5 с.л. захар
  • ванилия - есенция, екстракт, прах, захар - каквото имате
  • 150-200 мл сметана за разбиване

Начин на приготвяне:

1. Желатина разбъркайте със студената вода и оставете настрани.

2. Бисквитите смелете в чопър на трохи и добавете размекнатото масло. Разбийте отново.

3. Застелете дъното и отделно стените на форма за торта с диаметър 20-24 см. с падъщо дъно с хартия за печене. Прехвърлете 2/3 от бисквитените трохи и заравнете с дъното на чаша като оформите и 3-4 см. борд. Приберете в хладилник докато дойде време да продължите.

4. Прасковите нарежете на кубчета.

5. В купа разбийте сметаната на пяна. В друга купа разбийте изварата с ванилията и захарта. Добавете при изварата разтопения желатин - подгрейте го докъм 60 градуса. Разбийте отново.

6. Нежно прехвърлете сметаната в купата с изварата и с шпатула разбъркайте. Извадете формичката от хладилника и изсипете половината от белия крем в нея. След това поръсете кубчетата праскови и залейте с останалата част бял крем.

7. На финала поръсете с останалите трохи и върнете отново в хладилника. След 2 часа можете да махнете стените на формата и да се насладите на вкусен домашен прасковен пай.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта