Регистрация

Пай с бананов крем

Пай с бананов крем
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 6725

Бананов пай с целувчен топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 предварително приготвено маслено тесто за пай

За пудинга:

  • 1 чаша захар
  • половин чаша брашно илии ¼ чаша царевично нишесте
  • ¼ с.л. сол
  • 3 чаши пълномаслено мляко
  • 4 жълтъка
  • 3 с.л. масло
  • 1 и ½ с.л. ванилия
  • 3-4 зрели банана

За целувченото покритие:

  •  4 белтъка
  • 1 с.л. ванилия
  • ½ с.л. сметана или сос тартар 
  • ½ чаша захар

Приготвяне на пудинга:

1. Смесете захарта и брашното (или царевичното нишесте) и ги поставете на котлона в голям дълбок тиган с дръжка. Добавете млякото постепенно.

2. Междувременно разделете 4 жълтъка и 4 белтъка. Оставете временно белтъците настрана и разбийте леко жълтъците.

3. Оставете тенджерата да ври на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато сместа стане плътна и с мехурчета. Намалете огъня и оставете да ври още 2 минуги.

4. Отстранете от огъня. С лъжица сложете малко от горещата пудингова смес в купичката с жълтъците и разбъркайте, за да ги темперирате. След това ги излейте в тенджерата и разбъркайте добре.

5. Върнете тенджерата на огъня за още 2 минути. Отново отстранете.

6. Разбъркайте вътре маслото и ванилията, докато маслото се стопи напълно.

7. Оставете настрани тенджерата. Ако трябва, сложете парче прозрачно фолио отгоре, за да не се оформи коричка върху горещия пудинг (в случай че приготвяте пудинга предварително).

8. Обелете бананите и ги нарежете в готовата основа от захарно тесто на пая. Можете да сложите колкото си искате, но е важно да направите плътен и дебел основен слой.

9. Изсипете пудинга върху бананите, докато почти изцяло напълни формата с тестото.

На целувченото покритие:

1. Разбийте белтъците с миксер на средна степен, докато се образуват малки мехурчета.

2. Засилете степента на миксера и бавно прибавете захарта.

3. Разбивайте за около 4 минути или докато не се получат твърди връхчета. Уверете се, че захарта е разтопена, като разтриете малко от сместа между пръстите си.

4. Разстелете целувките върху пудинга, като запечатвате ъгълчетата със захарното тесто. Печете на 200 градуса за 12-15 минути.

5. Смесете белтъците, ванилията и татарския крем в голяма купа (или купа от миксер)

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта