Регистрация

Пай от тиква, радичио и сирене

Пай от тиква, радичио и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3028

Изискана комбинация от червена цикория, тиква и козе сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 маслена кора за пай
  • 2 яйца
  • около 300 г сирене рикота
  • 1 среден резен тиква
  • 1 червена цикория радичио (можете да си я намерите на по-големите щандове за плод и зеленчук)
  • френско козе сирене
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Пригответе маслена кора за пай и я поставете в намазнена тава.

2. Нарежете тиквата на кубчета и задушете на пара докато омекнат.

3. Разбийте яйцата със сол, а след това добавете и рикотата.

4. Почистете и измийте листата на червената цикория и отрежете основите. След това ги подсушете и подправете със зехтин, сол и пипер.
Нарежете козето сирене на филийки с около 0.5 см дебелина.

5. Поставете парченцата тиква във формата за пай и ги залейте с яйчната смес. Отгоре подредете листата цикория и наредете кръгчета сирене.

6. Печете 30-35 минути на 180 градуса докато паят стане златист.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта