Регистрация

Пай от стар хляб с кайма, зеленчуци и яйчен сос

Пай от стар хляб с кайма, зеленчуци и яйчен сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 595

Солен хлебен пудинг с месо и кашкавал - хитър начин да направите пица от стар хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г кайма
  • 2 червени чушки
  • 6 стръка пресен лук
  • сол и пипер
  • 100 г спанак
  • 4 яйца
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 400 мл мляко
  • 600 г хляб (използвайте стар)
  • 200 г кашкавал (чедър, гауда, ементал или друго жълто сирене по избор)
  • 100 мл течна готварска сметана
  • 100 мл пилешки бульон или вода

Начин на приготвяне:

1. Хлябът нарежете на кубчета и оставете настрана. Наситнете едната червена чушка, перата на лука и част от стръкчето. Запазете си 2-3 стръкчета за поръсване при поднсяне.

2. Сгорещете тиган с незалепващо покритие и изсипете в него каймата. Гответе и бъркайте докато стане на трохи. Добавете наситнените листа лук и чушката. Постепенно вкарайте и спанака. Щом намали обема си, махнете от огъня.

3. В купа рабийте яйцата със сол, пипер и чесъна на прах. Разбъркайте, добавете млякото и разбъркайте отново.

4. Прехвърлете в намазнена тава кубчета хляб. Поръсете с половината рендосано жълто сирене и отгоре разпределете месото със зеленчуците. Залейте с яйчената смес. Приберете в хладилник между 30 минути и 24 часа.

5. Смесете сметаната и бульона и залейте ястието. Отгоре поръсете с останалия рендосан кашкавал и другата чушка, като предварително я нарежете на малки кубчета.

6. Покрийте с алуминиево фолио и печете 45 минути на 190 градуса в предварително загрята фурна.

7. След изваждане разгърнете, поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте.

 

Източник: Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта