Регистрация

Пай Бъмбъл с горски плодове

Пай Бъмбъл с горски плодове
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 7340

Хрупкав плодов пай с боровинки, къпини, сини сливи и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

(можете да замените посочинте в рецептата плодове с други по ваш избор)

  • 1 чаша пресни боровинки
  • 1 чаша пресни къпини
  • 1 чаша вишни, обезкостени
  • 1 чаша нарязани ягоди
  • 1 синя слива, нарязана на тънко
  • 1 голяма жълта ябълка, обелена и настъргана
  • 1 ч.л. пресен лимонов сок
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1/3 чаша + 3 с.л. захар
  • 2 и половина с.л. царевично нишесте
  • ¼ ч.л. индийско орехче
  • 1/8 ч.л. канела
  • 2 с.л. студено неподсолено масло
  • готово тесто за пай или си го направете вкъщи по ваше предпочитание

Други:

  • още захар за поръсване
  • леко подсладена разбита сметана (за гарниране)

Начин на приготвяне:

Един от новите ми любими пайове е пай Бъмбъл. Харесвам го заради възможностите за вариация, които дава: не ви харесва някой от плодовете? Сменете го с какъвто харесвате. Не можете да намерите свежи плодове? Използвайте замразени! Този пай е малко кисел, но едновременно леко сладък. Невероятен.

1. Загрейте фурната на 200 градуса.

2. Развийте половината тесто за пая, която ще служи за дъно, сложете я в съд за печене на пай, орежете краищата и оставете настрани. Сложете другата половина от пая във фризера, докато ви потрябва.

3. Подгответе плодовете, ако вече не сте го направили, и лимоновата кора. За ябълката – просто я обелете и настържете, както бихте направили с парче сирене.

4. Смесете плодовете, лимоновия сок, лимоновата кора, захарта и подправките. Оставете да престои няколко минути.

5. Добавете царевично нишесте към сместа, разбъркайте внимателно с гумена шпатула и изспете в основата за пая.

6. Сложете малко масло върху пая, нарязано на малки парченца.

7. Вземете втората половина от тестото за пая от фризера и го подредете като решетка върху основата. Погрижете се паят да е изцяло покрти. Поръсете със захар.

8. Печете пая за 30 минути на 200 градуса. Намалете температурата на 180 градуса и завъртете пая веднъж. Печете още 25-30 минути или докато е готов.

9. Охладете на решетка и изчакайте поне 2 часа преди да сервирате. Върви много добре с прясна разбита сметана и / или ванилов сладолед.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта