Регистрация

Пайчета с ягоди и бял шоколад



Пайчета с ягоди и бял шоколад
Трудно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 997

Ягодов пай с овесени ядки и шоколадов кувертюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.06.2018

Пълнозърнест пай с ягоди и коричка от бял шоколад в умален мащаб правят Лора и Стоян като приготвят малки плодови пайчета с плънка от плодове и канела, обвита от маслено тесто с пълнозърнесто брашно и овесени ядки и покривка от бяла шоколадова коричка. Тези десертчета са пръв приятел на кафето и могат да бъдат сладка семейна закуска.

За тестото се разбива меко масло с пудра захар. Добавят се ванилия, фини овесени ядки и пълнозърнесто брашно, чуква се яйце и всичко се разбърква докато стане твърдо тесто. То се увива в стреч фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. През това време можете да си направите ягодовия пълнеж като кипнете нарязани на парчета ягоди със захар, канела, мед и бренди.

Тестото се разточва на тънка кора, от която се режат правоъгълници. Върху половината от тях се слага от ягодовото сладко, а с другата част се покриват пайчетата. Крайщата се прещипват с вилица и сладкишите се редят в тава в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват с кристална захар. Пекат се за 15-тина минути.

След охлаждане по желание се покапват с разтопен бял шоколад. Гледайте във видеото как точно се прави всичко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта