Регистрация

Паеля с чирозо, пилешко и морски дарове

Паеля с чирозо, пилешко и морски дарове
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4642

Оригинална паеля с много месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 наденички чоризо (може да използвате и друг вид наденица по избор)
  • 500 г миди
  • 1 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 1 щипка шафран
  • 250 г обезкостени пилешки бутчета с кожата
  • 1 връзка кориандър
  • 500 г средни скариди
  • 1 лимон или лайм
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • 2 ч.ч. бульон (пилешки или зеленчуков)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наденичките на филийки, измийте мидите, изплакнете ориза, нарежете на кубчета пилешкото месо и обелете скаридите.

2. Овкусете пилешкото със сол и пипер.

3. Сгорещете уока на умерено-силен огън.

4. Изпържете нарязаното на филийки чирозо до леко покафеняване, извадете от съда и намалете огъня.

5. Когато сте готови да изпържите пилешкото, отново увеличете котлона до умерено силен и сложете месото да се позапържи на около 3/4, само колкото кожата да покафенее леко, извадете от съда и заделете.

6. Сложете бульона в чаша и добавете шафрана. Разбъркайте и оставете в микровълновата фурна за 2 мин.

7. Сложете изплакнатия ориз в тигана с олиото от наденичките и пилешкото и разбъркайте, така че да се покрие хубаво, за 2-3 мин. Ако мазнината не е достатъчна, добавете 1 ч.л. зехтин.

8. Добавете бульона с шафран и оставете да заври.

9. Покрийте ориза с наденичките, мидите, пилешкото и скаридите, като започнете да ги редувате до средата на съда.

10. Покрийте с капак или фолио.

11. Намалете огъня до слаб и оставете да се готви за около 15 мин. Оризът не трябва да омеква съвсем, най-добре до степен ал денте.

12. Поръсете граха и покрийте отново. Гответе още 2-3 мин.

13. Проверете дали пилешкото е готово и полейте с 1/4 от лимоновия сок.

14. Поръсете с нарязан кориандър и поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта