Регистрация

Осолени маслини

Осолени маслини
Лесно   |   Порции 10   |   Видяна: 2362

Черни маслини в сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг черни маслини
  • ¾ кг едра сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте много добре маслините и ги отцедете в гевгир за 2-3 дни.

2. В дълбок глинен съд подредете маслините, като редувате със солта.

3. Покрийте с кърпа и оставере да престоят 1-2 месеца.

4. Когато са готови, ги сложете в чиста студена вода. Могат да се съхраняват доста дълго време по този начин - до две години.

5. Преди сервиране извадете от водата и ги измийте много добре.

6. Поднесете с гръцка салата, самостоятелно като мезе към узо или просто така.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 7 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта