Регистрация

Пържени пълнени маслини

Пържени пълнени маслини
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3594

Пикантни панирани маслини, пълни със свинско месце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 30 маслини (едър сорт)
  • 1 ч.ч. свинска кайма (или от друг вид месо по избор)
  • ¼ ч.ч. нарязано прошуто
  • 3 с.л. настърган пармезан
  • 2 с.л. нарязан босилек
  • 1 яйце
  • чили на прах, смляно индийско орехче, сол и пипер на вкус

За панировката:

  • 1 ч.ч. галета
  • 1-2 яйца, разбити
  •  зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

1. Обелете маслините от костилката, като започнете да ги режете спираловидно от върха (като ябълка) и заделете.

2. Запържете леко каймата и прошутото. Извадете от съда и ги смесете с останалите необходими продукти. Оставете сместа да се охлади.

3. Направете малки топченца от охладената смес и увийте внимателно със спиралата от маслините.

4. Потопете всяко в разбито яйце, след това покрийте с галета. Заделете.

5. Сгорещете тиган със зехтин на умерено-силен огън. Изпържете маслините до леко златисто, извадете и отцедете върху хартиена кърпа, след което ги изпържете отново, за да станат по-хрупкави.

6. Поръсете със смлян чили пипер и поднесете с резен лимон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта