Ориз със свинско
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2402
Пържено свинско по китайски с гарнитура.
Необходими продукти:
- 400 г свинско месо
- 1 стрък зелен лук
- 1/2 глава наситнен лук
- 1 ч.ч. задушен ориз
- оризово вино за готвене
- сусамово олио
- сол
- соев сос
- мисо сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на ленти с желаната големина.
2. Нарежете диагонално бялата част на зеления лук, а перата му на колелца.
3. Смесете кръгчетата зелен лук с наситнения кромид, оризовото вино за готвене, сусамовото олио, солта, соевия сос, мисо соса и лентите свинско.
4. Сгорещете тиган на силен огън и добавете олиото и диагонално нарязания лук. Разбъркайте, добавете месото и гответе 5 мин.
5. Поднесете върху задушен ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ