Регистрация

Ориз на фурна с риба и зеленчуци



Ориз на фурна с риба и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1697

Печен ориз с риба и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Полезна храна с риба и ориз в странна рецепта и невероятно добра комбинация показва влогърката Милена, която прави запечен на фурна ориз с риба тон от консерва и запръжка от зеленчуци в масло. А отгоре залива с вкусен сметанов сос с чушки и пресен лук. Звучи нестандартно, но пък крайният резултат е апетитен и нискокалоричен.

Започваме с варенето на ориза и правилото 1:3 в полза на водата. Не забравяйте да я посолите. А докато белите зрънца се готвят, имаме време да нарежем чушката и пресния лук. Ако нямате пресен - става и с глава стар лук. После свареният ориз се шокира под студена вода, за да не омекне прекалено. Междувременно в тиган се запържва лука, половината от него се отделя, а в останалата част се добавя отцедената от соса риба. Оризът се изсипва в тавичка, на една страна се отделя рибната запръжка, а на друго място правим соса.

За заливката в купата на пасатора се смесват чушката, сметаната, отделения пържен лук и се добавя сол и пипер. После всичко се пюрира. В тавата с ориза се добавя запръжката и соса. Разбърква се и се пече. По желание можете да сложите още зеленчуци като гъби, грах, царевица или броколи. А след изпичането имате шанса да се нахраните с нещо здравословно и приготвено вкъщи.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта