Регистрация

Оригинална рецепта за кордон бльо от шеф Манчев

Оригинална рецепта за кордон бльо от шеф Манчев
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10616

Панирано свинско с шунка, кашкавал и гарнитура от задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецептата за Кордон бльо е представена от шеф Иван Манчев в рамките на кулинарната надпревара, организирана от ЛИДЛ – Манчев срещу Шишков.

Необходими продукти:

За кордон бльо:

  • 1,2 кг свинско контрафиле (предлага се на промоционална цена в ЛИДЛ до средата на ноември 2014 година)
  • 4 тънки квадратни резена шунка (Манчев готви с Dulano)
  • 4 тънки квадратни резена ементал (кулинарят препоръчва Milbona)
  • 200 грама сирене горгонзола (Иван Манчев избра Lovilio)
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.ч. брашно (шеф Манчев се спря на Castello)
  • 1 ч.ч. галета (пак на Castello)
  • 50 грама масло (Манчев готви с Pilos)
  • 2 с.л. зехтин (Иван манчев препоръчва Promienna)

За зеленчуковата гарнитура:

  • 150 грама тиквички
  • 150 грама моркови
  • 150 грама броколи
  • 50 грама масло
  • 1 с.л. сос песто (Иван Манчев сложи Genovese Baresa)

Начин на приготвяне:

1. Нарязваме контрафилето на осем еднакви парчета, след което ги натриваме със сол и пипер и ги начукваме, за да се изтънят добре.

2. Смесваме галетатата с червения пипер.

3. Разбиваме яйцата.

4. Подреждаме месото по следния начин – взимаме две парчета свинско, а между тях слагаме по слаййс шунка, ементал и парче горгонзола. Захлупваме с второто свинско филе така, че да се образува своеобразен месен сандвич.

5. В тиган сгорещяваме зехтина заедно с маслото.

6. Овалваме всяка двойка месо с плънка първо в брашното, смесено с червения пипер, след това в разбитите яйца и накрая в галетата и пържим с мазнината двустранно до получаването на златиста хрупкава коричка.

7. Накъсваме броколите на розички, морковите режем на дълги ленти, а тиквичките правим на полумесеци или четвърт кеъгчета.

8. Готвим на пара морковите и броколите до омекване, а кубчетата тиквички запържваме в маслото.

9. Сервираме пърженото панирано свинско с гарнитура от така приготвените зеленчуци.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта