Регистрация

Оригинален сос тартар за месо и риба

Оригинален сос тартар за месо и риба
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2186

Как се прави сос тартар и за какво се използва?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • листата на стрък пресен лук
  • 1 кисела краставичка
  • 10 г каперси
  • 1 жълтък
  • 1 ч.л. горчица
  • 20 мл винен оцет
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 150 мл зехтин
  • 10 г лук
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно листата лук, каперсите и киселата краставичка. Яйцето, чийто жълтък ще ползвате за тартара извадете предварително от хладилника да се темперира на стайна температура за 1 час. Пригответе си зехтина в мерителна чашка, а подправките - в купички. Заредете се с телена бъркалка и стъклена или порцеланова купа за разбиване на соса.

2. Изсипете жълтъка в купата и размешайте с горчицата и оцета до хомогенност.

3. Добавете черния пипер и постепенно при непрестанно бъркане с телена бъркалка наливайте зехтина на тънка струйка, като се стремите да се абсорбира в получаването на гъст майонезен крем.

4. Когато кремът е готов добавете солта, рендосайте на ситно ренде малко лук в него и прибавете наситнените зеленчуци. Разбъркайте финално.

5. Поднесете с месо, риба и морски дарове или печени зеленчуци. Връзва се и с някои видове гъби. Сос тартар е основен сос в модерната кулинария.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта