Ордьовър слънчоглед с месо и майонеза
Красиво и елегантно руско предястие, с което си заслужава да изпиете чаша водка.
Необходими продукти:
- 400 г шунка (опитайте и с пилешка)
- 1 консерва ананас
- 1 буркан гъби печурки
- 1 опаковка черни маслини
- 1 глава лук
- 2 яйца
- майонеза - стабилно количество
- 2 с.л. олио
- 1 пакет чипс
Начин на приготвяне:
1. Запържете в двете супени лъжици олио нарязаната глава лук и отцедените от соса гъби. След това ги изсипете на дъното на голяма чиния или кръгла салатиера. Върху тях сложете пласт майонеза.
2. Нарежете шунката на малки кубчета и направете от тях пласт върху майонезата - и него после покрийте с майонеза.
3. Продължете по същия начин като в трети пласт сложите ананаса и го покриете с майонеза, в четвърти - рендосаните яйчени белтъци и върху тях отново намажете майонеза.
4. Най-горния пласт заравнете добре с лъжица и в него забийте цели черни маслини, които ще бъдат семките на слънчогледа.
5. След това с чипса оформете слънчогледовите листенца като забиете по едно чипсче напряко плътно едно до друго в крайщата на салатата.
6. Остават жълтите миниатюрни цветчета от центъра на слънчогледовата пита - тях ще направите като стриете жълтъците, останали от двете варени яйца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ