Регистрация

Ордьовър слънчоглед с месо и майонеза

Ордьовър слънчоглед с месо и майонеза
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2450

Красиво и елегантно руско предястие, с което си заслужава да изпиете чаша водка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г шунка (опитайте и с пилешка)
  • 1 консерва ананас
  • 1 буркан гъби печурки
  • 1 опаковка черни маслини
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • майонеза - стабилно количество
  • 2 с.л. олио
  • 1 пакет чипс

Начин на приготвяне:

1. Запържете в двете супени лъжици олио нарязаната глава лук и отцедените от соса гъби. След това ги изсипете на дъното на голяма чиния или кръгла салатиера. Върху тях сложете пласт майонеза.

2. Нарежете шунката на малки кубчета и направете от тях пласт върху майонезата - и него после покрийте с майонеза.

3. Продължете по същия начин като в трети пласт сложите ананаса и го покриете с майонеза, в четвърти - рендосаните яйчени белтъци и върху тях отново намажете майонеза. 

4. Най-горния пласт заравнете добре с лъжица и в него забийте цели черни маслини, които ще бъдат семките на слънчогледа. 

5. След това с чипса оформете слънчогледовите листенца като забиете по едно чипсче напряко плътно едно до друго в крайщата на салатата.

6. Остават жълтите миниатюрни цветчета от центъра на слънчогледовата пита - тях ще направите като стриете жълтъците, останали от двете варени яйца.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта