Регистрация

Омлет с цяла пържола и кашкавал

Омлет с цяла пържола и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 507

Палачинка от печени яйца с пилешка пържола и жълто сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 4 с.л. мляко
  • сол и пипер
  • 1 пилешка гърда (около 400 г)
  • 140 г кашкавал
  • сос по желание - майонеза, барбекю, кетчуп, чеснов
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пилешката гърда разделете на 2 парчета през дебелината.

2. Поръсете двустранно със сол и пипер и счукайте двете парчета в найлон или между листове стреч фолио, за да се превърнат в големи шницели.

3. Разбийте две от яйцата с 2 с.л. мляко и щипка сол.

4. Сгорещете на умерен към слаб огън тиган с незалепващо покритие и сложете половината масло. Разстелете по цялото дъно.

5. Излейте разбитите яйца и върху тях положете пържолата. Веднага щом може да се обърне без да се разпадне, завъртете да се готви от другата страна за 5-6 минути. През това време пригответе месото и яйцата за втората порция.

6. Върнете обратно от първата страна, сложете върху месото слайсове кашкавал и покапете със сос по желание. Завийте на руло. Сгответе и другия омлет по същия начин.

 

Източник: YouTube/Ето Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта