Регистрация

Октопод по испански

Октопод по испански
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5693

Октопод с картофи и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям октопод
  • вода
  • глава лук
  • картофи
  • дафинов лист
  • готварска сол
  • пикантен червен пипер
  • зехтин Extra Virgin

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата в голяма тенджера с една глава обелен лук.

2. Потопете три пъти октопода в кипящата вода.

3. След 30 мин. проверете дали октоподът не е прекалено мек и извадете.

4. Нарежете предварително сварените с дафинов лист картофи на филийки с дебелина около 1 см.

5. Нарежете октопода на малки парчета с ножица в чиния за сервиране.

6. Поръсете с готварска сол, червен пипер и зехтин. По желание може да добавите нарязан чесън.

7. Поднесете горещо със силно червено вино и хубав хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта