Регистрация

Октопод в червено вино

Октопод в червено вино
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 541

Печен октопод на грил, предварително сварен в червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 октопод (около 2 кг)
  • 375 мл червено сухо вино
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. соев сос
  • 125 мл сладък чили сос (може да замените с кетчуп)
  • 50 г листа босилек

Начин на приготвяне:

1. С остър нож почистете клюна на октопода. Ако не сте го правили преди, гледайте бързо видео ТУК. След това измийте под течаща хладка вода.

2. Сложете октопода в тенджера, залейте с виното и балсамовия оцет и кипнете. Ако виното не го покрива, долейте още. След като заври сосът, намалете огъня на слабо умерен и оставете да ври 15 минути.

3. Извадете октопода от тенджерата и залейте със соевия сос и чили соса. Оставете няколко минути докато сгорещите скара или грил тиган.

4. Печете на скарата или грила от всички страни докато хване лека коричка.

5. Поднесете върху измити и отцедени листа босилек.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта