Регистрация

Огнена салата с моркови по азиатски

Огнена салата с моркови по азиатски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 416

Люта салата от моркови, зеле и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 1/4 зелка
  • 2 люти чушлета
  • 2 червени сладки чушки
  • 1-2 зелени сладки чушки
  • 1 с.л. сусамово семе
  • 100 г ядки (лешници, кашу, орехи)
  • 1 ч.л. чили сос
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. зехтин
  • сокът на 1/2 лимон
  • 2 с.л. соев сос
  • кориандър или друга зеленина (магданоз, копър или рукола)

Начин на приготвяне:

1. Морковите нарежете на гредички (тънки ленти).

2. Чушките (и лютите) нарежете на тънки полумесеци. Същото направете и със зелето.

3. Смесете зеленчуцте, добавете сусама и ядките и разбъркайте.

4. Смесете лютия и соевия сос с меда, зехтина и лимоновия сок. Залейте салатата и разбъркайте.

5. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с наситнена зеленина или цели листенца за разкош.

* По желание можете да смесите зеленчуците и да залеете със соса. Псоле да приберете в хладилник, за да се маринова 2-3 часа. В този случай обаче не добавяйте семената и ядките преди сервирането, защото ще загубят хрупкавостта си. Поръсете с тях чак при поднасяне.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта