Регистрация

Овнешка супа с дафинов лист

Овнешка супа с дафинов лист
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3522

Супа с агнешко и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г овнешко
  • 200 г овнешки кости
  • 20 г зърна черен пипер
  • 4 дафинови листа
  • 25 г ечемичено брашно
  • 30 г лук, нарязан
  • 50 г моркови, нарязани
  • малко парче джинджифил
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с дебело дъно, сложете месото и костите, заедно с 10 ч вода, морковите, лука, дафиновите листа, зърната пипер и солта. Варете на слаб огън за 2 ч.

2. Когато водата се изпари и останат около 6 ч вода в съда, свалете от огъня и прецедете бульона в друг съд.

3. Прибавете ечемиченото брашно и изчакайте бульонът да се сгъсти.

4. Прибавете сол и смлян пипер на вкус, накъсаното сварено месо и варете още 5 мин.

5. Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта