Регистрация

Ньоки с прясно сирене рикота

Ньоки с прясно сирене рикота
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3580

Ньоки със сирене рикота, сибирски лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г прясно сирене рикота
  • 1 голямо яйце
  • ½ с.л. сол
  • ½ черен пипер
  • връзка сибирски лук
  • 7 накълцани скилидки чесън
  • ½ ч.ч. настърган кашкавал
  • около 2 ч.ч. брашно
  • сос маринара (или друг сос по избор)

Начин на приготвяне:

1. Подсолете вода и я сварете.

2. В голяма купа смесете сиренето рикота, яйцето, солта, пипера, сибирския лук, чесъна и кашкавала. Постепенно добавете брашното на части от по ¼ чаша, докато тестото спре да се разпада. Откъснете малка топка тесто и го сложете във врящата вода – ако се разпадне, добавете още брашно и пак опитайте.

3. Разделете тестото на четири равни части. Върху набрашнена повърхност разточете всяка част, като оформите дълго въже с диаметър около 2,5 см. Нарежете въженцата от тесто на парчета с дължина 2,5 см. и притиснете всяко с вилица, за да му придадете форма.

4. Запазете половината от получените ньоки за следващо готвене, като първо ги оваляте в брашно, за да не залепнат едно за друго и ги приберете във фризера. Сложете останалите във врящата вода и леко разбърквайте, за да не залепнат. Ньоките са готови, когато изплуват на повърхността на водата.

5. Изцедете ги и ги сервирайте със сос маринара. Поръсете ги с още малко кашкавал.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта