Регистрация

Ньоки с доматен сос

Ньоки с доматен сос
Средно   |   Порции 6-9   |   Видяна: 4123

Сметанов сос с домати и сирене за тестени изделия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г масло
  • 1/3 чаша лук, накълцана на ситно
  • 1 голяма скилидка чесън, накълцана на ситно
  • 1 кг пълномаслена сметана
  • 2 чаши доматен сос
  • 1½ чаша сирене грюйер, ситно настъргано
  • 3/4 чаша пармезан, ситно настърган
  • 1 лъжица смлян розмарин
  • 1 лъжица чили на прах
  • 1/4  лъжица червен пипер
  • сол и пипер на вкус
  • около 6-9 порции ньоки

Аз ви подведох, защото всъщност използвам готови ньоки, но вие сте свободни да приготвите ньоки по ваша лична рецепта, или да ги замените с любимия си вид макаронени изделия (паста).

Начин на приготвяне:

Тази рецептa я измислих вчера вечерта, като използвах елементи от „Алфредо” – ястието на моята кръстница и някои от любимите ми аромати. Рецептата е за около 6 обилни порции.

1. В голям тиган запържете маслото на средно висока температура. Внимавайте да не изгори. Добавете лука и чесъна.

2. Добавете една чаша сметана, 1/2 чаша сирене грюйер, и 1/4 чаша пармезан. Оставете сиренето да се разтопи. Използвайте тел за разбиване, ако имате проблеми, свързани с получаването на хомогенна смес.

3. Продължете да бъркате, като добавяте сметаната и сиренето постепенно, до изчерпване на количеството.

4. Добавете накрая доматения сос и подправките, намалете температурата и оставете да къкри, като разбъркавате от време на време.

5. Междувременно сложете тенджера с вода да заври и добавете ньоките да се сварят (или друг вид макаронено изделие по избор).

6. Като станат готови, добавете ньоките към соса и сервирайте.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин
Време за готвене: 35 мин

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта