Регистрация

Нискомаслени кексчета

Нискомаслени кексчета
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 5026

Ако се притеснявате за фигурата си, но обичате сладкото, тези мъфини са специално за вас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кексчетата:

  • 2-1/2 ч.ч. самонабухващо брашно
  • 2 ч.ч.  гранулирана захар
  • 2/3 ч.ч. неподсладено какао на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 6 с.л. неподсладен ябълков сок
  • 2 1/4 ч.ч. обезмаслено мляко
  • 1 ч.л. чист екстракт от ванилия

За кокосовия пълнеж:

  • 1 ч.ч. леко соево мляко (обезмаслено или пълномаслено)
  • 2 с.л. гранулирана захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. настърган кокос
  • орехи, нарязан на кубчета (по желание)

Начин на приготвяне:

На кокосовия пълнеж:

1. Пригответе кокосовия пълнеж като сипете в тенджера с дебели стени млякото, захарта и царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност. Оставете да заври и от време на време разбърквайте, за да не загори. Махнете от огъня, оставете да се охлади 5 мин., прибавете кокоса, добавете и орехите (по желание). Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за около 1 час.

На кексчетата:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С. Намаслете леко 12 формички за мъфини. Разбъркайте първите 5 необходими продукта. В друга купа обединете ябълковия сок с млякото и екстракта от ванилия. Прибавете сместа с брашното. Напълнете формичките за мъфини наполовина. Поставете 1 с.л. от кокосовия пълнеж в средата. Покрийте с 1-1/2 с.л. от течното тесто. Повторете процедурата с всички формички. Печете в предварително загрятата фурна на около 25-30 мин. Охладете 5 мин. и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта