Регистрация

Сладкиш с глазура от печени белтъци

Сладкиш с глазура от печени белтъци
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3163

Домашен кекс с топинг от плодове в белтъчна целувка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 200 грама маргарин
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • мармалад, конфитюр или плодове на вкус - импровизирайте според желанията си

Начин на приготвяне:

1. Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците приберете в хладилника, а жълтъците разбийте с 2 с.л. захар. Прибавете маргарина на парчета в жълтъците и разбъркайте хубаво.

2. Добавете в сместа 2 ч.ч. брашно и замесете тесто. Сложете още няколко лъжици захар.

3. Изсипете тестото в съд за печене на сладкиши, който предварително сте намазнили. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути или докато не прецените, че е почти готово.

4. Докато тестото се пече, разбийте останалите белтъци със захарта и добавете в тях плодове, сладко, мармалад или конфитюр. 

5. Извадете кекса от фурната, намажете го с белтъчената смес и го приберете обратно за около 5 минути докато белтъците се запекат и придобият апетитен златист цвят.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта