Регистрация

Нискокалорични зелеви сарми

Нискокалорични зелеви сарми
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4016

Освен по-здравословни, тези сармички са и много лесни за приготвяне, тъй като нищо не се запържва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г прясно смлян телешки шол
  • ½ глава лук
  • 1 морков
  • 1 малка зелена чушка
  • 1 буркан зелеви листа
  • Зехтин
  • Червен пипер
  • Вода
  • Кисело мляко, за поднасяне
  • 1 яйце, за застройване

Начин на приготвяне:

Смесваме хубаво каймата и ситно нарязаните лук, морков и чушка. По желание, може да добавите малко сол, но имайте предвид, че понякога зелето е много солено и може да не е необходимо. На дъното на средно голяма тенджера, намазана с малко зехтин, подреждаме тънък слой зелеви листа. Оформяме еднакво големи топки от каймата и ги увиваме в останалите зелеви листа. Подреждаме ги в тенджерата и поръсваме хубаво с червен пипер. Наливаме вода, колкото почти да ги покрие. Обръщаме чиния отгоре, за да не се разпаднат по време на готвене и слагаме на котлона да заври. Намаляваме огъня до слаб и варим до готовност. Застройваме с едно разбито яйце и поднасяме с кисело мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта