Нискокалорична супа от червена леща
Нискокалорична веганска супа от червена леща.
Необходими продукти:
- 2 с. л. зеленчуково олио
- 1 глава лук, наситнен
- 1 ч. л. наситнен чесън
- 1 ч. л. наситнен джинджифил
- 1 ч. л. наситнено чили
- 1 ч. л. куркума
- 1 ч. л. смлян кориандър
- 1 ч. ч. червена леща
- 1 л вода
- 2 кубчета зеленчуков бульон
- 1 консерва нарязани домати
- смлян пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте голяма тенджера и добавете олио. Добавете глава лук и гответе 2 мин. докато почти покафенее и после сложете чесъна и джинджифила и гответе още 1 мин.
2. Прибавете чилито и подправките, разбъркайте около минута, докато си пуснат аромата.
3. Добавете лещата и разбъркайте докато се покрие с подправките. Налейте вода, сложете кубчетата бульон и нарязаните домати.
4. Оставете да заври и гответе на бавен огън 30 мин. Добавете сол и пипер на вкус.
5. Поднесете с препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ