Регистрация

Нискокалоричен киш със сьомга

Нискокалоричен киш със сьомга
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3745

Вкусен и нискокалоричен киш с броколи и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

Необходими продукти:
  • 1 филе от сьомга
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 6 бр. броколи, нарязани
  • 3 гъби
  • половин глава дребен червен лук, нарязана
  • 250 гр. маслено тесто
  • 1 обикновено яйце
  • 1 бяло яйце
  • 150 гр. Нискокалорична извара
  • 2 с.л. настъргано сирене
  • 1 ч.л. мента

Начин на приготвяне:

1. Развийте масленото тесто и го поставете върху 20-сантиметровия поднос, като притискате плътно краищата към стените на съда. Надупчете с вилица тази основа.

2. Печете покрито (покрийте с фолио) за около 10 минути на 200 градуса.

3. Междувременно използвайте четка, за да намажете сьомгата с лимоновия сок и я изпечете на скара (или я задушете), докато е напълно готова. Използвайте вилица, за да я накъсате на парченца.

4. В отделна купа разбийте яйцата с изварата. Добавете сиренето и ментата.

5. Изсипете пълнежа от сьомга в масленото тесто, после излейте върху него сместа от извара.

6. Печете около 40-45 минути, докато повърхността е твърда на пипане.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта