Регистрация

Никулденски шаран с ориз и кисело зеле



Никулденски шаран с ориз и кисело зеле
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 257

Пълнен шаран с кисело зеле, ориз и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шаран с плънка е класика за Никулден. Иван Звездев предлага един по-различен и доста народен пълнеж за корема на рибата, като смесва кисело зеле и ориз. Освен това разкрива и начин, по който рибата ще събере повече запръжка в себе си и така гарнитурата ще е достатъчно за всеки.

Рибата се почиства външно от люспи. След това се реже не през корема, а през гърба, като се отстранява гръбната перка. Чак тогава се корми. Така се освобождава пълният капацитет на корема ѝ и зейва хале за пълнене. Обтрива се вътрешно и външно с щедро количество сол и се покапва с лимонов сок. Оставя се настрана или се прибира в хладилник докато се приготви плънката.

Лукът и зелето се наситнват, оризът се измива. Сгорещява се олио, запържва се лукът, добавя се оризът и се готви минутка. Следва зелето, сол, червен пипер и девисил. Налива се доматен концентрат и се оставя да покъкри докато оризът леко се развари. С получената смес се пълни рибата, зашива се и се поставя с разреза нагоре под наклон върху картофи. Така няма да изтече плънката.

Пече се на 180 градуса за 45-60 минути. А после имате празнична риба за цялото семейство.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта