Регистрация

Начини за правене на фенер от тиква



Начини за правене на фенер от тиква
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3844

Как се прави фенер от тиква за Хелоуин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Когато наближи празникът на Вси Светии, много от честващите върло се интересуват как се прави тиквен фенер. Това е един от символите на Хелоуин, който е най-успешно наложен в световен мащаб. Отговорът е - с търпение. Каквато и тиква да си вземете, издялкването на сърцевината изисква време, нерви, а понякога и пот, за да се превърне тиквата във фенер, който да зарадва деца и възрастни в нощта на вещици, призраци и злодеи.

Каналът на Дейв помага с хитри начини за правене на тиквен фенер, но те обаче не спестяват досадното дялкане. Просто се вижда как една тиква се превръща в перфектния фенер за Хелоуин и как могат да се направят страхотни светилници, които да зарадват малки и големи. Добре е да се каже, че вътрешността на тиквата се дълбае най-лесно с лъжица, а острите ножове са задължителни, когато оформяте страшно лице от тиква. Авторът показва как се правят детайлно зъби, очи и капаче.

Видеото обяснява още как можете да си направите мързелив фенер от тиква, като след издълбаването на плода просто направите дупки с дрелка. Тук идеята за правене на дръжка на фенера е много хитра, а ефектът, който се получава на тъмно е оригинален и интересен. Ако и тази идея не ви е допаднала, можете дори да видите как се прави тиквен фенер без тиква - от малките жълти топчета за пинг-понг и светодиодчета от детски играчки. Получава се страхотна декорация за дома и е абсолютно безопасна за невръстните мъници вкъщи.

Ако сте решили да правите фенер от тиква - това е вашето видеот, защото от него ще можете да плагиатствате много идеи за украсата и начина й на направа. Гледайте и се учете :)

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта