Мъфини с ябълки и канела
Вкусни мъфини с плодове, орехи и канела.
Необходими продукти:
Необходими продукти: A
- 370 г брашно
- 1 ч.л. натриев бикарбонат
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. канела
- 1 щипка индийско орехче
Необходими продукти: Б
- 30 г меко масло
- 125 г захар
- 2 яйца
- 250 мл суроватка
Необходими продукти: В
- 100 г чедар, натрошен
- 75 г орехи, натрошени
- 1 ябълка, обелена, почистена от семената и нарязана на малки парчета
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190°C. Намажете с масло формичките за мъфини.
2. Измерете необходимите продукти от А.
3. Разбийте с миксер маслото и захарта на крем.
4. Добавете яйцата и продължете да бъркате.
5. Когато се получи кремообразна смес, добавете суроватката и смесете хубаво.
6. Смесете необходимите продукти от A и Б с дървена лъжица, но не разбърквайте прекалено много.
7. Добавете и необходимите продукти от В. Разбъркайте добре.
8. Разпределете равномерно тестото по формичките или в хартиените чашки за мъфини.
9. Печете около 18-23 мин. (Пъхнете върха на ножа в един от мъфините, за да проверите дали е готов. Ако излиза чист, значи е готов.)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ