Регистрация

Мъфини от леща с кашкавал

Мъфини от леща с кашкавал
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1065

Солени кексчета от леща с масло, яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г леща
  • 3 глави лук
  • 3 с.л. олио
  • 3 яйца
  • 60 г масло
  • 100 мл мляко или течна готварска сметана
  • 200 г кашкавал
  • сол, черен и лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете лещата до готовност. Още докато е вряла отцедете от водата, за да изпари топлината ѝ остатъчната влага.

2. Докато лещата се вари наситнете лука и го запържете до покафеняване в олиото.

3. Готовата леща прехвърлете в блендер, добавете млякото (сметаната), сол и пипер и маслото. Пюрирайте. Не е нужно да става хомогенна смес. В оригиналната рецепта дори пюрето се мачка с фина преса на ръка, за да се запази леко хрупкава текстура. Може да опитате този по-трудоемък, но по-вкусен вариант.

4. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете към тях лука и лещата. Разбъркайте.

5. Рендосайте кашкавала и го прибавете в купата. Разбъркайте отново, опитайте на вкус и ако ви допада, прехвърлете в намазнени купички за суфле или мъфини. Ако ли не - добавете още подправки.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-22 минути, в зависимост от размера на купичките.

7. Готовите солени мъфини поднесете по желание с украса от чери домати и листенца босилек. Чесново млечен сос за заливка също се връзва идеално.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта