Регистрация

Мързелив тутманик със зеле

Мързелив тутманик със зеле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1639

Печено зеле с брашнена заливка от сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г зеле
  • 100 г масло
  • 1 голяма глава лук
  • 3 яйца
  • 100 мл течна готварска сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 6 с.л. брашно (с връх)
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на тънки лентички, а лука наситнете. Зелето осолете хубаво и намачкайте с ръце. Изцедете водата от него и заделете настрана.

2. В тиган сгорещете половината от маслото, запържете в него лука до прозрачност и след това добавете зелето. Гответе 2 минути, като разбърквате, прибавете останалото масло и гответе още 2 минути. Махнете от огъня и пресипете в неголяма тавичка.

3. В купа разбийте яйцата, добавете сметаната и солта и разбъркайте отново. След това поръсете с черен пипер и на порции вкарайте брашното и бакпулвера. Разбъркайте така, че да няма бучки и с получената смес залейте зелевата запръжка.

4. Пъхнете тавата във фурната на 200 градуса за 30 минути или докато не прецените, че ястието е готово. Ето как се прави мързелив тутманик без сирене.

5. По желание при поднасяне покапете с чеснов сос, направен от течна сметана, малко майонеза, намачкан чесън и наситнен копър. Става много вкусно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта