Регистрация

Мус с рикота и какао

Мус с рикота и какао
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3660

Десерт със сирене и аромат на кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г сирене рикота или крема сирене
  • 2 с.л. неподсладено какао на прах
  • 4 с.л. пудра захар
  • 2 ч.л. ликьор с вкус на кафе
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия или ванилова есенция
  • 12 италиански бисквитки амарети или бишкоти
  • 100 мл силно кафе

Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте рикотата с пудрата захар, добавете какаото на прах, екстракта от ванилия, ликьора и царевичното нишесте.

2. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете кафето в малка купа.

3. Потопете бисквитите или бишкотите.

4. Подредете на дъното на чаши за сервиране и напълнете с рикота муса.

5. Украсете с шоколадов чипс и амарети.

 

Източник: www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта