Мус с рикота и какао
     Лесно   |   Порции 3
  |   Видяна: 3946
    
Десерт със сирене и аромат на кафе.
Необходими продукти:
- 250 г сирене рикота или крема сирене
 - 2 с.л. неподсладено какао на прах
 - 4 с.л. пудра захар
 - 2 ч.л. ликьор с вкус на кафе
 - 2 ч.л. царевично нишесте
 - 2 ч.л. екстракт от ванилия или ванилова есенция
 - 12 италиански бисквитки амарети или бишкоти
 - 100 мл силно кафе
 
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте рикотата с пудрата захар, добавете какаото на прах, екстракта от ванилия, ликьора и царевичното нишесте.
2. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете кафето в малка купа.
3. Потопете бисквитите или бишкотите.
4. Подредете на дъното на чаши за сервиране и напълнете с рикота муса.
5. Украсете с шоколадов чипс и амарети.
Източник: www.opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ