Регистрация

Мусака с печен картоф

Мусака с печен картоф
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3506

Картофени лодки с патладжан, "плуват" в апетитен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям печен с кората картоф
  • 100 г агнешка или пуешка кайма
  • 1 с.л. зелена леща
  • половин малка глава червен лук
  • 6-8 резена патладжан
  • 6 чери доматчета, разполовени
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. магданоз
  • малко пресен кориандър
  • малко настъргано сирене (по желание)
  • 50 г бяло саламурено сирене
  • 50 мл мляко
  • 1 малко разбито яйце
  • малко масло
  • малко брашно
  • малко индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Срежете наполовина картофа по дължина. Набодете хубаво по повърхността и сложете в микровълновата фурна за около 10 мин. докато се сготви напълно.

2. Междувременно затоплете млякото и маслото леко, докато заврят. Махнете от огъня и бавно разбъркайте енергично сламуреното сиренето, индийското орехче и яйцето. Отделете настрана.

3. Сложете резените патладжан в малко олио и изпържете от двете страни около минута, така че да омекнат. Отделете настрана.

4. Изпържете лука и каймата докато покафенеят. Добавете лещата, чери доматите и пюрето, като ги разбъркате хубаво.

5. Издълбайте картофа в купа, като оставите около половин сантиметър от кората. Смачкайте с малко сол и настърганото сирене, ако желаете.

6. Добавете смачкания картоф към сместа с каймата и разбъркайте вътре магданоза и кориандъра.

7. Разделете сместа в двете картофени половини. Поставете отгоре филиите патладжан и полейте със соса.

8. Печете на грил около 5 мин. докато горната част покафенее.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта