Регистрация

Мусака със сьомга, картофи и сметана

Мусака със сьомга, картофи и сметана
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1542

Сьомга с картофи в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г сьомга
  • 4 картофа
  • 20 г масло
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г кашкавал или друго жълто сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте, обелете, пак измийте, подсушете и нарежете на тънки кръгчета или полумесеци. Изсипете в купа.

2. Чесъна намачкайте в хаванче със сол. Добавете и пипер. Изсипете ароматната паста при картофите и разбъркайте, за да се овкусят хубаво.

3. Сьомгата почистете от кожата и костите, ако има такива, и нарежете на хапчици. Овкусете със сол и пипер.

4. Разтрийте маслото по дъното и стените на малка тава за печене. Изипете половината картофи на дъното, след това сложете сьомгата и отдоре - останалите картофи.

5. Залейте със сметаната и пуснете да се пече на 200 градуса за 45 минути.

6. Рендосайте кашкавала. Извадете мусаката, поръсете с рендосания кашкавал и върнете във вече изключената фурна за още 5-8 минути докато хване апетитна коричка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта