Регистрация

Морковени кексчета с орехи и крем сирене

Морковени кексчета с орехи и крем сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 619

Кексчета с моркови и орехи, напълнени с крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям морков между 120 и 140 грама
  • 1 яйце
  • 2 с.л. захар (50 грама)
  • щипка сол
  • 20 г масло
  • 2 с.л. олио + 5 ч.л.
  • 2 с.л. мед
  • канела, карамфил и индийско орехче на прах - не прекалявайте с количеството, идеята е просто да придадат дъх
  • 40 г орехи
  • 90 г брашно
  • 5 г бакпулвер

За плънката:

  • 125 г крем сирене
  • 2,5 с.л. пудра захар + още за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте моркова, обелете при необходимост и рендосайте на ситно ренде в купа.

2. Чукнете отгоре яйцето, добавете сладкарските подправки, меда, захарта и щипка сол и разбъркайте.

3. Пресейте брашното и бакпулвера, размешайте, добавете 2 с.л. олио и размекнатото или разтопено масло. Прибавете и нарязаните на ситно орехи. Размешайте финално.

4. Вземете 6 по-големи или 8 от нормалните формички за мъфини. Намазнете с по 2/3 ч.л. олио и разпределете сместа в тях. Трябва да изпълва формичката на 3/4 - няма да се надигне много.

5. Печете в предарително загрята на 180 градуса фурна за 22-25 минути. Извадете и охладете.

6. Разбъркайте крем сиренето с пудра захарта и прехвърлете получения крем в пош. Извадете охладените сладкиши от формичките и с поша пресирайте от крема в "дупето" на всеки мъфин. По желание със същия крем можете да оформите шапчица вместо да пълните кексчетата. Ако пък ги пълните, можете да поръсите с пудра захар през цедка за разкош.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта