Регистрация

Морковена супа с джинджифил

Морковена супа с джинджифил
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 752

Крем супа от моркови с джинджифил и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 скилидки чесън
  • 500 г моркови
  • парче от корен джинджифил - в рендосано състояние да напълни с връх 2 с.л.
  • 500 мл вода
  • 1 средна по размер глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 150-200 мл кокосова или млечна незаквасена готварска сметана (кокосовата и соевата сметана са добър и здравословен избор, ако не желаете в супата да има животински продукти)
  • щипка сол
  • тиквени или слънчогледови семки за гарниране по желание

Начин на приготвяне:

1. Морковите нарежете на кръгчета и изсипете в тенджера. Добавете скилидките чесън. Залейте с водата и оставете да кипнат на умерен огън.

2. През това време рендосайте обеления корен джинджифил и щом сте готови, го прибавете в тенджерата. Сложете капак.

3. Лука нарежете на кубчета. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие, сгорещете и запържете лука за 5 минути. После го добавете към супата.

4. Когато морковите омекнат, махнете от огъня, добавете щипка сол и залейте със сметаната.

5. Пюрирайте. По желание можете да добавите още сметана или вода, ако харесвате тази супа по-рядка. При поднасяне поръсете със семена от вод по избор.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта