Регистрация

Морковена крем супа



Морковена крем супа
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1872

Крем супа от печени моркови с масло и ябълков сайдер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.10.2017

Ароматна супа от печени моркови с ядки и цедено кисело мляко сервират Лора и Стоян, като претендират, че са създатели на вкусна и питателна крем супа от зеленчуци, която крие множество полезни вещества за организма и радва с лека сладникавост, крупкавост на семенцата и микс от много аромати.

Започваме с морковите, които се режат на гредички и се подреждат в тава за печене. Покапват се с разтопено масло и се поръсват със сол и пипер, а после влизат във фурната за половин час, докато ароматите и сладостта им се отворят напълно.

В тенджера се запържват наситнен лук с чесън. Добавят се морковите, заливат се с ябълков сайдер и зеленчуков бульон и се оставят да покъкрят десетина минути. Достатъчно време, за да вземем сусх тиган и да запечем на него първо слънчоглредови семки, след това бял сусам, после и семена копър, кориандър и кимион. Подправките се счукват в хаванче и се смесват с нарязаните тиквени семки и сусама.

Супата се пюрира и се сервира с лъжичка цедено кисело мляко и поръска от ядките с подправки - хрупкаво, безмесно и питателно ястие със запомнящ се вкус.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта