Млечни гофрети с плодове
Гофрети със сметана и кленов сироп.
Необходими продукти:
За течното тесто:
- 1/2 ч.ч. масло, разтопено
 - 1 3/4 ч.ч. суроватка
 - 3 яйца, белтъците отделно от жълтъците
 - 1 ч.л. екстракт от ванилия
 - 280 г брашно (1 3/4 ч.ч.)
 - 90 г захар (1/3 ч.ч.)
 - 1 1/2 ч.л. бакпулвер
 - 1 ч.л. сода за хляб
 - 1/2 ч.л. сол
 
За топинга:
- 1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
 - 1 с.л. захар
 - плодове
 - кленов сироп
 
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците, прибавете ванилията, суроватката и маслото, като не спирате да биете.
 
 2. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и содата за хляб. Смесете добре.
 
 3. Прибавете течните продукти към сухите и разбъркайте хубаво, за да се обединят.
 
 4. Разбийте белтъците на сняг.
 
 5. Прибавете 1 ч.ч. от белтъците към течното тесто.
 
 6. Напълнете гофретника. Това количество трябва да е достатъчно за около 10-12 гофрети.
 
 7. Прибавете захар в пълномаслената сметана и разбийте до желаната гъстота.
 
 8. При поднасяне сложете върху гофретата пресни плодове, поръсете с кленов сироп и украсете с разбита сметана.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ