Регистрация

Млечна супа с гъби и картофи

Млечна супа с гъби и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1405

Картофена крем супа с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 250 г гъби
  • 600 мл вода
  • 500 мл мляко или течна готварска сметана
  • сол и пипер на вкус
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Катофите обелете, нарежете на кубчета, изсипете в тенджера и залейте с водата. Оставете да се варят.

2. През това време измийте гъбите и ги нарежете на полумесеци. Лука наситнете, а моркова нарежете на кубчета.

3. В тиган сгорещете 2 с.л. олио и в него запържете лука. Щом започне да потъмнява, добавете моркова и гответе докато се отпусне леко. Презхвърлете при картофите.

4. В същия тиган сгорещете 1 с.л. олио, добавете маслото и гъбите. Гответе докато се отпуснат. Извадете една малка част от тях и заделете за украса. Останалите залейте със сметаната и овкусете със сол и пипер. Изсипете в супата. Ако използвате мляко, изсипете го директно в тенджерата и добавете гъбите.

5. Когато картофите са се разварили, пюрирайте. Поднесете с украса от заделените пържени гъби и поръска от наситнен пресен копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта