Регистрация

Миш-маш с печени чушки и царевица



Миш-маш с печени чушки и царевица
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1938

Бъркани яйца със сирене, зеленчуци и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Планински миш-маш се готви в Кухнята на Звездев, като към задушените зеленчуци се прибавят сирене и яйца, за да се получи питателно основно. Ако искате да ухае още повече на българска гозба, то заменете магданоза на прах с чубрица, сминдух, шарена сол и дори мащерка.

Зеленчуците се подготвят предварително, за да е по-лесно самото готвене. Печените чушки се наситняват, лукът се реже на малки кубчета, царевицата се отцежда от соса на консервата, а домати се режат на кубчета или се отцеждат от консерва. После в тиган се сгорещява олио. Лукът се запържва до прозрачност, налива се вода и се оставя да се задуши докато водата се изпари. Следва да се добавят чушките, доматите и царевицата и да се овкусят с подправки. Внимавайте със солта, защото сиренето също е солено. Можете да добавите и малко лют пипер за приятна пикантна нотка.

Накрая се натрошава сиренето на едро, чукват се яйца и се оставят да се забулят без бъркане. Чак след това се бърка и апетитният домашен миш-маш е готов. Можете да украсите с листенца пресен магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта