Регистрация

Мини мекички с лютеница от чушки



Мини мекички с лютеница от чушки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1255

Солени мекици от грис със сос от печени чушки, крем сирене и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни тестени пърженки готви Ути Бъчваров, наричайки ги мекици, но всъщност хрупкавите соленки от грис повече наподобяват крекери, които се топкат в разядка от печени чушки с ядки и крем сирене. Ястието е калорична закуска за цялото семейство, подходяща за студените почивни дни.

Първо се замесва тестото - пресято брашно, пшеничен грис, къри на прах за цвят и аромат, голямо количество разтопено масло, щипка захар и сол и мляко. Замесва се на топка и се оставя да почине, завито със стреч фолио. А в това време се прави сосът. В блендер се слагат печени чушки, запечени орехи, крем сирене, чесън на богато, малко оцет, лимонови корички за свежест, черен и червен пипер и сол. Пюрира се и се прехвърля в купичка.

Починалото тесто се разточва върху набрашнен плот на нетънка кора. От нея се изрязват желаните формички. Можете да опитате дори с форми за сладки или отвор на чаша. После се пържат на маслена баня, вадят се върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина за минута-две и остава да се сервират.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта