Регистрация

Мини кюфтенца в доматен сос с магданоз ала шеф Манчев

Мини кюфтенца в доматен сос с магданоз ала шеф Манчев
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 8676

Кюфтета по сицилиански – панирани, пържени, запечени с кашкавал и поднесени с доматена основа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта шеф Иван Манчев се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков, промотирайки кайма по стандарт Стара планина на Порция свежест, която може да бъде закупена на намаление от веригата хипермаркети след 10 декември.

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма по стандарт Стара планина (Манчев използва от промоционалната Порция свежест)
  • 1 ч.ч. брашно (експертът се спря на Castello)
  • 200 грама кашкавал
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 2 с.л. галета
  • сол, пипер и чубрица на вкус
  • 2 връзки магданоз
  • 100 мл олио (в ястието влезе продукт на Promienna)
  • 300 мл доматен сос (Манчев сложи Nostia)
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Замесете каймата с наситнените 1 връзка магданоз и лук, добавете подправки на вкус, яйцето и галетата и омешайте хубаво.

2. Сгорещете олиото в тиган.

3. Оформяйте с ръце малки кръгли кюфтенца от каймата, овалвайте ги в брашното и пържете до получаването на златист загар.

4. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

5. Прехвърлете готовите кюфтенца в тавичка, рендосайте върху тях кашкавала и приберете да се запекат за 10-15 мин.

6. Разбийте доматения сос със 100 мл вода.

7. Нарежете на едро втората връзка магданоз и го запържете в олио или още по-добре във фритюрник.

8. Разпределете соса в 2-4 чинии, поставете в него кюфтенцата и поръсете отгоре със запържения на чипс магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
9
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
3
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта