Миникалцоне със сьомга
Печени пици с риба.
Необходими продукти:
За тестото:
- 20 г мая
- половин чаша прясно мляко
- щипка захар
- 250 г пшенично брашно
- 2 с.л.зехтин
- щипка сол
- 1 яйце
За плънката:
- 200 г сьомга, обезкостена и нарязана
- половин глава кромид лук, нарязана на кубчета
- половин зелена чушка камба, нарязана на кубчета
- 2 домата, нарязани на кубчета
- 1 ч.л. бял пипер
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. смес „Провансалски подправки“: чубрица, копър, босилек, мащерка, розмарин
- 1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Смесете прясното мляко, маята и захарта, за да направите закваската. Поставете сместа на топло място и изчакайте, докато се надигне двойно.
2. Пресейте брашното, смесете го със зехтин, добавете закваската и разбъркайте добре. Омесете тестото, докато се получи гладка и хомогенна смес. Сложете го на топло място и изчакайте 45 минути, докато втаса.
3. Нагрейте зехтин, добавете лука и зелената чушка. Запържете за около 5 минути, добавете доматите и сьомгата и след това запържете продуктите за около 10 минути.
4. Поръсете с бял пипер, сушен риган и „Провансалските подправки“.
5. Разточете тестото и го нарежете на квадратчета. В средата на всяко квадратче поставете една лъжица от плънката и загърнете тестото така, че да се получи калцоне. Затворете краищата на тестените квадратчета. Направете същото с останалото тесто и плънка.
6. Разбийте едно яйце и намажете повърхността на всяко калцоне.
7. Изпечете във фурна, предварително нагрята до 180°С, за около 15 минути до придобиване на златистокафяв цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ