Регистрация

Мидена гремолата с бяло вино

Мидена гремолата с бяло вино
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3569

Миди с чили, вино, лимонов сок и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За мидите:

  • 1 кг миди
  • 1 ч.ч. доброкачествено бяло вино
  • рибен бульон
  • соев сос
  • рибен сос
  • джинджифил
  • лимонова трева

За гремолатата:

  • връзка кориандър
  • чесън
  • лимонова кора
  • виетнамска мента
  • тайландски босилек
  • 1/2 червено чили
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво мидите под течаща прясна вода. Почистете ги и отстранете полепналите ракообразни.

2. Сипете малко доброкачествено бяло вино, малко рибен бульон, малко соев сос, малко рибен сос и парче джинджифил и с намачкана лимонова трева в тенджера. Оставете да заври. Прибавете мидите и покрийте. Намалете огъня и оставете да къкри 5 мин. Изключете котлона и оставете покрити за още 5 мин., като междувременно приготвите азиатска "гремолата".

3. Нарежете фино връзка кориандър, малко чесън, лимонова кора, малко виетнамска мента, малко тайландски босилек и 1/2 червено чили.

4. Извадете мидите от тенджерката и ги сложете в гремолатата. Разбъркайте бързо и сипете в купи за сервиране. Поднесете с лимонов сок и хлебче за потапяне в соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта