Регистрация

Мексиканско пиле с карфиолен ориз

Мексиканско пиле с карфиолен ориз
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2420

Пикантно пиле, запържено със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 среден лук, нарязан
  • 1 чаша целина, нарязана
  • 1 карфиол
  • 1 консерва зелени люти чушки, нарязани
  • ½ кг пилешки гърди на грил, обезкостени и без кожа и нарязани на малки парченца около 2-3 см
  • 1 авокадо
  • по желание настъргано сирене и салца

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина на среден огън в голям тиган

2. Сотирайте лука при средна температура за около 10 минути, докато омекне

3. Добавете целината и сотирайте още 5 минути

4. Сложете карфиола в кухненски робот с S-образен нож до достигане на текстурата на ориз

5. Добавете карфиола в тигана, покрийте и оставете 5-10 минути на огъня докато омекне

6. Сложете лютите чушки и пилето в тигана

7. Сервирайте с гарнитура авокадо, сирене и салца по желание 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта