Регистрация

Мексикански специалитет Фахита

Мексикански специалитет Фахита
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3940

Телешко и пилешко на скара с ананас и чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва компот от ананас
  • 1 шишенце соев сос
  • 1 чаша сладък чили сос
  • сок от 2 лимона лайм
  • 2 говежди пържоли
  • 4-6 къса обезкостено пилешко месо
  • 4 глави лук ситно нарязан
  • 4 големи чушки, нарязани и почистени
  • ½ чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете сока от ананас, соевия сос, сока от лайм и сладкия чили сос. Разбъркайте добре и оставете настрани.

2. В едно найлоново пликче за готвена сложете говеждата пържола, а в друго – пилешките гърди. Затворете добре и ги поставете върху хартия за печене. Оставете в хладилник за няколко часа.

3. Опечете месото на грил според предпочитанията си. Обикновено пържолата се пече поне по 7 минути от всяка страна. За пилето е добре да се пече поне 8-10 минути. Сложете месото върху хартия за печене веднага щом го махнете от скарата. Покрийте го с фолио и го оставете да изстине и за се задуши за около 10 минути..

4. Нарежете месото на тънки филийки и го сервирайте с топла тортила, прясна салата „пико де гайо”, гуакамоле, сметана, нарязани лук и чушки, запечени на скарата или каквото друго ви хрумне.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта