Мексиканска лазаня с боб, чушки и сирене
Люта мексиканска манджа.
Необходими продукти:
- 2 консерви мачкан боб
- 1 пакет паста
- 1 буркан салца
- 1 голямо парче саламурено сирене
- чедар със силен аромат
- 3 сладки чушки - червена, жълта, зелена
- 4 скилидки чесън
- 2 шалота
- риган
- сол
- пипер
- лют сос
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в тенджерата и сложете пастата. Ако не намерите такива макарони, можете да използвате кори за лазаня или други плоски спагети.
2. Нарежете сладките чушки и ги запържете в зехтин докато омекнат. Нарежете чесъна и шалота и ги сложете при чушките докато станат полу-прозрачни.
3. Прибавете боба и салцата. Ако сложите прекалено много салца, ще се получи консистенция като на супа, затова внимавайте. Овкусете с риган, сол, пипер, лют сос на вкус.
4. В голям съд за лазаня подредете продуктите в следния ред:
1- бобена смес
2- паста
3- саламурено сирене
4- бобена смес
5- паста
6- саламурено сирене
7- бобена смес
8- най-отгоре чедар
5. Печете на 220ºС за 40 мин.
6. В началото печете покрито с фолио, а през последните 10 мин. го махнете, за да се препече сиренето. Оставете да се охлади за 15 мин.
7. Поднесете със сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ