Регистрация

Меки претцели

Меки претцели
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4349

Обикновени домашни претцели.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч.  топла вода
  • 1 с. л. мая
  • 2 с. л. кафява захар
  • 2 с. л. бяла захар
  • 2 ч. л. сол
  • 3 1/2 ч. ч. брашно
  • 5 ч. л. сода за хляб
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Сложете топлата вода в голяма купа. Прибавете маята и разбъркайте. Сложете бялата и кафявата захар, солта и брашното. Разбъркайте докато тестото започне да се отделя от стените на купата. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете 2 мин.

2. Направете гевречета като изрежете около 2,5 см филийки от тестото. Навийте на въже и завъртете във формата на претцел.

3. Покрийте с фолио и оставете да втаса 30 мин.

4. Загрейте предварително фурната на 250°С.

5. Кипнете около 5 ч. ч. вода в голяма тенджера. Сложете 5 ч. л. бакпулвер.

6. Сложете претцелите във водата и варете по 1 мин. от всяка страна.

7. В малка купа разбите яйцето. Прибавете няколко ч. л. вода и намажете с тази смес претцелите. Отгоре поръсете със сол.

8. Печете претцелите до златисто, около 10 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта